Pawilony gastronomiczne są świetnym rozwiązaniem zarówno dla sezonowych jak i całorocznych obiektów gastronomicznych. Wymagają niewielkiej powierzchni co umożliwia otwarcie lokalu w miejscach w których nie jest możliwe umieszczenie innej konstrukcji na przykład: skwer czy pobocze często uczęszczanej przez turystów drogi . Pawilony z płyty obornickiej cechują się niską ceną oraz ogromną wszechstronnością.
Mobilne pawilony gastronomiczne
Pawilony z płyty obornickiej cechują się modularną budową i niewielką wagą co oznacza iż można je rozłożyć na części, tanio i łatwo przewieść w inne miejsce a następnie ponownie złożyć. A w przypadku małych pawilonów kontenerowych przewieźć cały pawilon w całości. Umożliwia to przenoszenie punktu zależnie od pory roku czy miejsca które obecnie jest odwiedzane przez ludzi. Dzięki łatwemu transportowi nie musisz się martwić czy w tym sezonie dany obiekt będzie odwiedzany przez turystów. To Ty możesz postawić swój punkt w miejscu gdzie aktualnie znajdują się turyści.
Standardy higieniczne
Pawilony gastronomiczne produkowane przez DAR-JAN s.c spełniają normy higieniczne co potwierdzają nasze certyfiakty . Pawilony posiadają odpowiednią wentylacje, nie przemakają podczas deszczu oraz posiadają odpowiednią izolacje termiczną. Wszystkie te cechy nie tylko spełniają normy higieniczne ale także zapewniają komfortowe warunki pracy. A widok estetycznego, dobrze wyposażonego pawilonu z pewnością przyciągnie wielu klientów.
Odporność na warunki atmosferyczne
Płyta warstwowa cechuje się wysoką odpornością na warunki atmosferyczne w tym między innymi na silny wiatr(mocne łączenia elementów) oraz deszcz(wodoodporność, odprowadzanie wody). Dzięki temu mają państwo pewność iż żywność oraz wyposażenie lokalu jest bezpieczne niezależnie od panującej pogody.
Izolacja termiczna
Pawilony gastronomiczne wykonane z płyty warstwowej cechują się bardzo dobrą izolacją termiczną co umożliwia prowadzenie lokalu również zimą: lodowiska, górskie miejscowości. Dzięki dobrej izolacji termicznej możliwe jest utrzymanie niewielkim kosztem optymalnej temperatury wewnątrz. Pawilony posiadają jednak odpowiednią wentylację co jest szczególnie ważne podczas gotowania. Możliwość użytkowania pawilonu zimą i łatwość jego transportu umożliwiają prowadzenie działalności przez cały rok. W celu indywidualnej wyceny zapraszamy do kontaktu.